“It’s all about energy”

Genezing, ontwikkeling en groei zijn afhankelijk van voldoende energie en de juiste lokalisering van die energie.

VOEDING

Wat is nu goede of gezonde voeding, hoeveel maaltijden moet je eten en is ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag? Daar lees je elke maand weer wat anders over.

Het effect van voeding is afhankelijk van meerdere factoren.

Vanuit de Kpni kijken we met een wetenschappelijke en evolutionaire blik naar voeding en de manier van eten. Wat zit er nu daadwerkelijk in een voedingsproduct, wat heeft dat voor een uitwerking in ons lichaam, wat is nu daadwerkelijk goed eetgedrag (maaltijd grote en maaltijd frequentie)?

Ik geef vooral voedingsleer zodat je zelfredzaam wordt en een voedingspatroon gaat vinden welke bij jou past voor een duurzaam resultaat.

Je kan nooit over een enkel voedingsproduct zeggen dat dit voedingsproduct bij iedereen ziekmakend is, dit is allemaal afhankelijk van:

  • De hoeveelheid van wat je eet.
  • De mix van verschillende voedingsproducten op het moment van eten.
  • De mate van genot/sociale meerwaarde.
  • Je totale fitheid/capaciteit om de minder goede stoffen te incasseren!

Maar we kijken nog verder dan dat, we kijken ook naar het individu en zijn/haar omgeving (de eisen die gesteld worden aan het lichaam) en zetten de voedingsadviezen uit in een groter geheel.

Los van wat en hoe we eten, is ons eetgedrag een essentieel punt. We moeten niet te veel en te vaak eten, maar ook weer niet te weinig. Ons lijf heeft simpel weg energie nodig om te kunnen functioneren.

Tegenwoordig eten de meeste mensen te veel en te vaak, dan wordt je lijf afhankelijk van de energie bronnen van buitenaf (voedsel). Hierdoor gebeuren o.a. twee belangrijke dingen:

  • Het lichaam neemt minder efficiënt energie uit voeding op.
  • Er ontstaat een afname van het eigen vermogen van het lichaam on interne energie te produceren.

Zo blijf je afhankelijk van de hoeveelheid voeding wat je eet en gaat het bijna niet lukken om je eetgedrag aan te passen. Je bent helaas verplicht geworden om energie naar binnen te drukken.

Intermittent fasting is een perfectie therapie om bovenstaande problemen aan te pakken. Intermittent fasting is geen vorm van een streng dieet, maar moet je zien als eetgedrag wat bij jou past.

Als de energie hormonen weer juist zijn afgesteld, d.m.v. intermittent fasting, en je bent weer gevoelig geworden voor het opnemen van allerlei energie bronnen (o.a. vet soorten, suiker en lactaat) dan kan je uitgaan van je honger gevoel en eten bij een honger prikkel.

Wil jij dat ik je help om te kijken wat een passend eetpatroon is voor jou? Neem dan contact op.

Winkelwagen
Scroll naar boven