Werkwijze & back on track therapie

Ons lijf bestaat uit miljoenen verbindingen en netwerkjes. Samen zorgen zij ervoor dat wij goed kunnen functioneren.  

Daarom benader ik het lijf als een compleet systeem, waarin alle subsystemen met elkaar communiceren en niet zonder elkaar bestaan. Het lijf beschikt over een geweldige mogelijkheid om te compenseren. Echter zit hier een grens op. Op een gegeven moment neemt de belasting toe en de belastbaarheid (flexibiliteit) af, waardoor klachten kunnen ontstaan.

Gaan er op meerdere plekken alarmbellen af, dan ervaart het lichaam dreiging en ontstaat er een rem op de investering voor de groei, ontwikkeling en/of herstel. Dit breng ik o.a. middels de Back on track tool en vragenlijst in kaart.

Voorgaande onze eerste consult ontvangt u back on track intake/vragenlijst en de back on track tool. 

De Back on track tool dient als bewust wordings- educatie- en evaluatief model en is op deze manier onderdeel van de behandeling en is een leidraad voor de gehele therapie. 

Zoals boven vermeld kan je jezelf zien als een compleet systeem functionerend in een groter geheel. We moeten ons ook realiseren dat wij afhankelijk zijn van een groter systeem, het sociaal- maatschappelijk systeem en dat we van jongs af aan al gevormd zijn tot hoe wij zijn. We gaan samen een traject in om op een praktische, realistische manier zo fit als mogelijk te worden. 

Op naar een fijne samenwerking! 

Scroll naar boven