Klinische psycho-neuro-immunologie & Orthomoleculaire geneeskunde

De Klinische psycho-neuro-immunologie (KPNI):
Binnen de huidige westerse wereld heeft de mens te maken met veel verstorende omgevingsfactoren. De chronische welvaartsaandoeningen die daaruit voortkomen leggen een grote druk op de gezondheidszorg. Om dit op de lossen, kijken gezondheidsprofessionals elke vanuit hun eigen specialisme naar dit gezondheidsvraagstuk. Maar als we meer willen doen dan alleen symptomen bestrijden, hebben we kennis en vaardigheden uit al deze disciplines nodig.

Dat is precies wat de klinische psyco-neuro-immunologie je aanreikt.

De Kpni-therapeut heeft kennis van het fysiek, de psychologie, neurologie, endocrinologie, immunologie evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen.

Door deze brede integratieve benadering is de Kpni-behandeling persoonlijk, effectief en sluit het optimaal aan bij jou eigen medische achtergrond.

PNI Europe is een wetenschappelijk instituut en heeft maar 1 echt groot doel:
Zoveel mogelijk mensen en organismen gezond houden en gezond maken, en altijd met het in stand houden van onze zo dierbare aarde.


Orthomoleculaire geneeskunde:
Het woord orthomoleculair is afgeleid van het Griekse woord orthos wat ‘juist, recht of gezond’ betekent. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in je lichaam’. In de orthomoleculaire geneeskunde is het uitgangspunt dat een aandoening eerder zal genezen wanneer de concentraties vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam in de juiste verhoudingen aanwezig zijn.

De invloed van voeding op je gezondheid raakte de afgelopen eeuwen echter op de achtergrond, doordat er schijnbaar effectievere behandelmethoden werden ontwikkeld zoals chirurgie en het gebruik van antibiotica. Echter werken deze behandelmethodes niet preventief, terwijl voeding een sleutelrol speelt als het gaat om niet ziek worden en herstellen.

Om niet ziek te worden of duurzame oplossingen te vinden voor chronische aandoeningen moeten we terug naar de basis. Een eerlijke evaluatie van onze leefstijl en voeding is noodzakelijk om na te gaan waar het fout loopt.

De blik van de orthomoleculair adviseur is niet beperkt tot voeding. Maar kijkt ook naar overige leefstijl punten (slaap, stress, bewegen, omgeving) en is bekent met hormonen, het spijsverteringskanaal en verschillende ziektes/aandoeningen.

De film:
Vanuit de Kpni is de term ‘film geneeskunde’ ontstaan, de orthomoleculaire- en bewegingsgeneeskunde sluit hier prima bij aan.

Vaak wordt de klacht/ziekte gezien als een foto, een moment opname dus. De therapie is dan hierop gericht, maar mist dan helaas de oorzakelijke momenten die ervoor gezorgd hebben dat de klacht/ziekte is ontstaan. 
De weg naar het moment van ziek worden (of minder fit) is als een film met een groot aantal scenes en een triest einde. De weg is vaak lang en gaat langs verschillende fasen met veel uiteenlopende lichaamsreacties. 
Bij de KPNI wordt zowel naar de foto als film gekeken om zo te werken aan de oorzaak van de oorzaak.

Scroll naar boven